top of page

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ 27-3-2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣ Κω, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, μετά την ανακοίνωση του κ Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων, με την οποία εξαιρούνται οι Δικηγόροι από το έκτακτο επίδομα – βοήθημα και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από όλα σχεδόν τα κυβερνητικά χείλη, αποφάσισε τα παρακάτω:

Κρίνεται αναγκαία η τροποποίηση της άνω αποφάσεως διότι είναι άδικη για τον κλάδο μας, ο οποίος ενόψει της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων πλήττεται απόλυτα και ουσιαστικά αφού η τεράστια πλειοψηφία των μαχόμενων δικηγόρων αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα της εργασίας, καθώς το αντικείμενο αυτής έχει νομοθετικά ανασταλεί.

Υπό τις παρούσες συνθήκες της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με το λειτούργημα (κτηματολόγια – υποθηκοφυλακεία – γραμματείες δικαστηρίων για καταθέσεις δικογράφων, λήψη πιστοποιητικών κ.α.), ο Δικηγόρος δεν ασκεί βιοποριστική δραστηριότητα, έχοντας πλήρως αναστείλει την λειτουργία του γραφείου του.

Ως εκ τούτου η εξίσωσή μας με κλάδους που εξακολουθούν να εργάζονται είναι προσβλητική και απαράδεκτη.

Την προσβολή επιτείνει η εξαγγελία παροχής προγραμμάτων vouchers για κατάρτισή μας σε ζητήματα τηλεργασίας. Την άνω παροχή αποκρούουμε θεωρώντας ότι ο μαχόμενος δικηγόρος χρειάζεται οικονομική στήριξη όπως όλοι οι κλάδοι των οποίων οι εργασίες ανεστάλησαν με τον νόμο και ότι το μέτρο της επιμόρφωσης σε θέματα τηλεργασίας αποτελεί ένα τέχνασμα για τον πλουτισμό κάποιων ιδιωτών οι οποίοι θα αναλάβουν το σχετικό εγχείρημα και όχι μέτρο στήριξης του πληττόμενου εισοδήματός μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

α/ Την άμεση χορήγηση του επιδόματος – βοηθήματος στον κλάδου μας, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, καθώς και για τους επόμενους μήνες υποχρεωτικής αναστολής των δραστηριοτήτων μας.

β/ Την απαλλαγή των δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστά τα Δικαστήρια.

γ/ Την καταβολή όλων των φορολογικών τους υποχρεώσεων μετά το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους.

δ/ Την απόδοση των αποθεματικών του λογαριασμού του ΟΑΕΔ στους δικηγόρους που συγκεντρώθηκαν από τις εισφορές μας.

ε/ Την άμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους των οφειλόμενων από το ΤΑΧΔΙΚ και το Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας.



Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί:

Στους Βουλευτές Δωδεκανήσου



Δικηγορικός Σύλλογος Κω




bottom of page